Von Kvang Sza

Eredeti Fény Zen Közösség és Templom

Zen Központok

Budapesti Zen Központ

A budapesti zen tanítóhelyünkön 2003 szeptembere óta minden héten rendszeresen, jelenleg szerda és csütörtök esténként, valamint vasárnap délutánonként tartunk zen gyakorlatokat.

A szerdai (Csong An Szunim vezetésével, szertartási énekekkel, kóan interjúkkal) és csütörtöki (Dok Hae Szunim vezetésével, mindennapi esti énekekkel, konzultációs interjúkkal) napokon este 18:30-as kezdettel várjuk a gyakorlókat, de már 17:00-17:30-tól várjuk teával a kezdőket és azokat, akik beszélgetni szeretnének vagy kérdéseik vannak.
Kezdőoktatás a gyakorlatok előtt 17:30-tól, előzetes telefonos egyeztetést követően.
A gyakorlat pontosan 18:30-kor kezdődik. Kérünk mindenkit, hogy ennek megfelelően, időben érkezzen.
A meditáció vége 20:50, de nagyobb létszám és kóan interjúk esetén ez tovább is tarthat.

Vasárnap délután 15 órai kezdettel 2×40 perc meditációs gyakorlatot tartunk dharma tantóink vezetésével. Kérünk titeket, hogy részvételi szándékotokat Andrásnak jelezzétek, legkésőbb mindig az aktuális vasárnap 9 óráig. (Elérhetőségéről személyesen adunk információt.)

Az öltözék megválasztásakor kérünk, ne viselj 1) trikót, ujjatlan felsőt, 2) mélyen kivágott felsőt, 3) rojtos, lebernyeges, lógó leples öltözéket, 4) térd fölé érő nadrágot, 5) szoknyát, 6) szorosan testhez simuló (sztreccs) ruhadarabokat, 7) feliratot, képet hordozó öltözéket, 8) rikító, élénk színű ruházatot.
Kérünk továbbá, hogy a Dharma Terembe csak zokniban lépj be.

Alkalmaink nem ingyenesek és fix díjuk sincs. Kérjük, adományaitokkal segítsétek működésünket.

Helyszín: 1062 Budapest, Bajza u. 58., 15-ös kapucsengő. Második emelet, balra.

Telefon: +36205501769.

,

Eredeti Fény Temploma - Von Kvang Sza

Az Eredeti Fény Zen Templom hagyományosan koreai, ám a magyar körülményekhez bizonyos mértékben igazított zen gyakorlatot kínál bármilyen korú, életstílusú és vallási hátterű ember számára. A templom számos programot és elvonulást tesz lehetővé bentlakó szerzetesi- és világi közösségének köszönhetően.
A templom lehetőséget ad az önmegismerés számos formájára, valamint a gyakorlás egyik legfontosabb részére, a közös cselekvésre. Amikor saját tudatunk tükrébe nézünk és gyakorlótársaink is visszatükrözik karmánkat, megtalálhatjuk életünk helyes irányát, megtapasztalhatjuk igazi énünket és megszabadíthatunk minden lényt a szenvedéstől. Von Kvang Sza több mint 5 hektáros területen fekszik a Pilis erdeiben.
Jelenleg 7 épületből áll, amelyek biztosítják a gyakorláshoz és az ott éléshez szükséges legfontosabb területeket.
A Zen terem a tanítói szobával és az öltözővel (ld. alább) összesen 114 m2 alapterületű, ebből a Zen terem maga 84 m2-t foglal el. A legfontosabb építési munkák 2010 januárjában fejeződtek be. A megnyitó szertartást 2010. április 4-én tartottuk mintegy 150 vendéggel a világ minden tájáról.
A Zen termet magyar építészek tervezték, és a fő tetőszerkezeti munkákat is magyar szakemberek végezték el, akik a tervezést, építkezést megelőzően Koreába látogattak, hogy tanulmányozzák az eredeti, hagyományos eljárást. A belső terek kialakítása a különböző országokból érkező segítők sokaságának köszönhető.
A teremben kényelmesen 25 fő fér el, de szükség esetén akár 50 ember számára is elegendő helyet biztosít.
A gyakorlók az öltözőben cserélhetik ruháikat formális gyakorlóköpenyeikre, és itt tárolhatják az elvonuláshoz szükséges legfontosabb eszközeiket is.
A szociális épület a fürdőszobákkal és a konyhával 2007-ben készült el.
A kazánház is ebben az épületben található, benne a mosógéppel és a szárítóval. Ez a kazán biztosítja a meleg vizet és a padlófűtést mindkét épületben.
A kazánház fölött egy melegítő és egy víztározó helység található, amely 900 liter meleg, 2000 liter hideg és 300 liter padlófűtő vizet tárol.

,
Copyright © 2017 Won Kwang Sa, Esztergom, Pf 138. H-2501.
Weblapkészítés Mobilra és Táblagépre